Essentiële oliën

Deze onwijs sterke oliën zijn de kracht van de natuur in een potje gepropt!

Tijdens de massage zal ik ook af en toe werken met oliën, maar er zijn ook sessies te boeken die geheel in het teken staan van de oliën.

Hieronder zal ik deze sessies beschrijven. Hoe ik dan te werk ga en wat dit kan betekenen voor jou en je paard.

Essentiële olie

De oliën zijn een geconcentreerde substantie die worden gewonnen uit planten en plantdelen uit onze natuur. De natuurlijke werkzame stoffen en geuren stimuleren onze zenuwen en gedachten. Dit werkt niet anders bij paarden.
Ze kunnen door hun unieke structuur door de huid worden opgenomen. Ook via de mond en neus kan de olie worden opgenomen.
Deze manieren hebben ieder hun eigen benaming.

Aromatisch, topisch en Intern.

Niet iedere olie kan op elke manier gebruikt worden en er zijn ook hete oliën die verdund moeten worden. Als je via mij oliën besteld/krijgt zal ik er uitleg bij geven. Ook kun je altijd vrijblijvend naar tips en gebruik vragen.


Aromatisch
(ruiken, diffusen)

De geur van de olie komt direct binnen in ons limbisch systeem (die overigens bij paarden in verhouding vrij groot is). Ook wel ons emotionele brein. Denk bijvoorbeeld aan een geur die bepaalde herinneringen kan oproepen zoals een vakantie.
Dit systeem heeft een directe verbinding met je zenuwstelsel, dat vervolgens signalen doorgeeft aan je organen en de rest van je lichaam.


Topisch
(aanbrengen op de huid)

De olie dringt door de huid waarna het door cellen en lymfe opgenomen wordt en in de bloedbaan terecht komt. Via deze weg kan het het hele lichaam bereiken.
Door de fijne molecuul structuur kan een essentiële olie zelfs doordringen door de celwand naar de celkern!


Intern 
(druppel in de mond, met water of via een capsule)

Sommige oliën kun je innemen via een druppel in je mond, of toevoegen aan water, thee en zelfs je eten. Ook kun je via capsules een olie innemen.
Via je maagdarmkanaal komt het je bloedbaan in en kan het weer je hele lichaam bereiken.


Iedere olie heeft vervolgens zijn eigen werking. Zo heb je essentiële oliën waar spieren van ontspannen, maar ook weer oliën waar bacteriën en/of virussen niet tegen kunnen.  Je hebt oliën tegen maagklachten en weer een olie voor wat alertheid. Zo worden per sessie een paar vaste oliën gebruikt met ruimte voor oliën die bij het paard passen. Je hebt er ontzettend veel!

En de olie is zo puur, dat je er vaak maar 1 druppel van nodig hebt om het effect dat je wil te krijgen!
Zo wordt er ook wel eens gezegd: 1 druppel staat gelijk aan 1 hele plant!

Aroma wellness


Een van de sessies is de Aroma Wellness. Deze behandeling is afgeleid van de aromatherapie voor mensen en in contact met DōTTERRA gevormd voor paarden onder de naam Aroma Wellness. 
Het doel van de behandeling is om het paard zowel fysiek als mentaal terug in balans te brengen.

Het is een behandeling die opgebouwd is uit 4 fases:
1. Rust- en stressmanagement
2. Boosten van het immuunsysteem
3. Gewrichten, spieren en doorbloeding
4. Homeostase

Homeostase is simpel gezegd het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam. Je lichaam wordt aangezet om zelf aan de slag te gaan en terug in balans te komen.

Deze behandeling geeft dus echt een flinke boost aan je paard! Je paard is namelijk een echt gewoonte dier. Veranderingen, klein of groot, halen je paard uit zijn balans. Denk aan verhuizingen, overleden kudde genoot, nieuwe eigenaar, seizoenswisselingen, wedstrijd etc.

Geurtest

Met de geurtest bied ik verschillende oliën aan en kijk ik naar de reactie van het paard. Paarden weten vaak goed wat ze nodig hebben!

Door een bepaalde keuze die ze maken puzzel ik in elkaar wat er speelt en hoe wij samen je paard hiermee kunnen helpen/ondersteunen.

Je krijgt op basis van de geurtest 1 gratis sample van 1 olie. Je kunt ook meerdere en grotere hoeveelheden bij bestellen.

Tijdens de geurtest werk ik vaak nauw samen met een pendel. Zeker geen gekke hekserij, maar een betere verbinding met je onderbewustzijn. Meer uitleg vind je onder de pagina “energy sessie”.

Druppel

*Is tijdelijk niet verkrijgbaar*

De raindrop techniek wordt ook gebruikt bij mensen. Dit is een sessie met essentiële oliën. Het zorgt voor balans zowel fysiek, emotioneel en energetisch.
Het wordt toegepast bij veel dingen zoals kreupelheden, stijfheid, spijsverteringsproblemen, depressie, blessures etc.

Pas op! Beide behandelingen worden niet ingezet op jonge paarden (onder 3) en zwangere merries. Dit i.v.m. de kracht van de olie. 1 druppel staat gelijk aan een hele plant!
Wel kan er gewerkt worden met losse oliën, maar uiteraard sterk verdunt.