Uitbreiding

Ik vind het een zeer interessant vak en blijf ook steeds meer bijleren. Zo hoop ik mijzelf ook steeds meer uit te kunnen breiden op het gebied van paarden.

Hieronder zal ik nog wat extra neven diensten plaatsen en heb ik nog wat foto’s van tijdens behandelingen.

Passieve fysiologie

Wat is dit? Waarom is dit zo belangrijk? Een paard in het wild heeft toch ook niet een mens die dit allemaal voor hem regelt..
Een paard in de natuur heeft ook niet zo’n strak weiland met een perfecte omheining eromheen en zijn eigen voerbak die altijd op dezelfde plek staat.

Passieve fysio zorgt ervoor dat de spieren, die de basis van zijn houding vormen, getraind worden.
Het zijn de spieren die er simpel gezegd voor zorgen dat het paard goed kan staan en zijn evenwicht kan houden, echt de basis dus! Buiten het belangrijke fysieke stuk, moet je paard ook mentaal aan de slag. Zo krijg je dus automatisch een stuk verrijking mee en leert je paard bewust met zijn lichaam om te gaan!

Je snapt natuurlijk wel, dat de basis super belangrijk is! We zijn altijd goed bezig met het trainen van het paard, strakke schema’s en flinke billen kweken.. maar hoe is de basis? We maken het ze eigenlijk iets tè makkelijk (ons zelf stiekem ook, wij hoeven ook niet meer een boom in te klimmen voor die heerlijke appel).

Gelukkig kun je doormiddel van passieve fysio je paard zichzelf laten trainen!
Er zijn ontzettend veel manieren van simpel tot wat lastiger. Met mijn kennis van de anatomie en bewegingsfysiologie van het paard denk ik graag met jullie mee en help bij het bedenken van een plan en/of de opzet ervan.


Scheer service

Binnenkort!