Relax/sport massage

Sportpaard, recreatiepaard, fokmerrie, weidemaatje, jong, oud, groot of klein; voor ieder zal een massage nuttig zijn!

Vaak zie je vaste problemen terugkomen in verschillende takken van de paardensport. En of het nu om een sportpaard gaat of recreatie, alleen al het dragen van een ruiter is al een hele sport.
Ook niet bereden paarden kunnen van alles oplopen, denk aan een val, leeftijd, aandoeningen, een ruzie met een kuddegenoot en dan heb ik de natuurlijke scheefheid nog niet benoemd!

Zo zie je maar dat ongeacht welke tak u met uw paard beoefend, een paardenmasseur op z'n tijd geen overbodige luxe is. Het is beter voorkomen, dan genezen!


De massage

Als ik bij een nieuw paard kom, is het paard niet alleen nieuw voor mij, maar ik ook nieuw voor het paard. Ik maak eerst rustig contact met het paard en we leren elkaar beter kennen met zachte aanrakingen. Ik begin vaak redelijk snel met het voelen en masseren, zo weet het paard ook wat er gaat gebeuren en waar hij aan toe is.


Tijdens de massage gebeuren er veel dingen in het lijf. Het paard laat verschillende dingen los en leert z'n lichaam beter kennen. De doorbloeding verbeterd en dit is noodzakelijk voor de aanvoer van zuurstof en bevordering van genezing. Ook het lymfestelsel komt door de bewegingen in werking en voert afvalstoffen af die vanuit de spieren loskomen.

In de gewrichten wordt de vloeistof synovia aangemaakt. De smerende werking zorgt voor minder slijtage en ontstekingen. Het paard gaat in het algemeen door alle positieve dingen beter in zijn vel zitten en gaat ook meer willen en kunnen.

Zijn lijf gaat anders uitzien door de spierontwikkeling en zijn bewegingsvrijheid neemt toe door in de behandeling een stukje mobiliseren en stretchen mee te pakken.


Moet ik erbij blijven? Tijdens de behandeling mag u er bij blijven, maar u mag er ook voor kiezen om zelf even wat anders te gaan doen. Als u vragen heeft mag u die altijd stellen voor, tijdens of na de behandeling.

Kan mijn paard behandeld worden tijdens voermomenten? Verschillende factoren kunnen de behandeling sterk beïnvloeden. Waaronder een behandeling tijdens voertijd, maar denk ook aan stalgenootjes die buitengezet worden, of juist binnen. Kijk voor een rustige tijd op de dag, zo kan jouw paard zich het meest focussen op de behandeling en zijn eigen lijf i.p.v de omgeving. Jij kent je paard het beste en weet waar hij zich het rustigst bij voelt, mocht je twijfelen kun je altijd een bericht sturen. Dan kijken we samen naar een gepaste oplossing.
Wat is de fijnste plek voor behandeling? Ik pas mij aan, wat voor het paard het fijnst aanvoelt. Staat hij zonder stress op de poetsplaats, is dat een fijne plek. Maakt hij zich snel druk op de poetsplaats, kunnen wij het ook in het land of op stal doen. Zolang het voor iedereen veilig blijft is er veel mogelijk!

Moet ik mijn paard poetsen van tevoren? Het fijnste is als het paard gepoetst is, is dit niet het geval moet ik hem zelf poetsen en die tijd komt erbij (graag eigen poetsspullen klaarleggen i.v.m. in- en versleep van parasieten/ziektes). Een dikke “natte” wintervacht, is heel erg lastig voor de massage behandelingen. Probeer ervoor te zorgen dat je paard dan droog is (of zo droog mogelijk) voor de behandeling.

U kunt mij altijd vrijblijvend een bericht sturen met vragen.


Bijzonderheden moeten altijd van te voren gemeld worden. Kort na een inenting, bij koorts, kanker of shock mag namelijk niet gemasseerd worden! Kom ik op locatie en dit is ter sprake moet u de rijkosten betalen. Behandelingskosten vervallen.